Zwak verdedigend Oranje speelt gelijk

Zwak verdedigend Oranje speelt gelijk

Depay scoort twee keer tegen Schotland

Het Nederlands elftal is woensdagavond in de eerste oefenwedstrijd richting Euro 2020 niet goed voor de dag gekomen. Een Schots B-elftal hield Oranje op 2-2 in het Portugese Faro.

KLIK HIER en kijk Euro 2020 via een live stream

Bondscoach Frank de Boer koos tegen de Schotten, die zeven spelers misten wegens een positieve coronatest voor het 3-5-2 systeem. Oranje kwam geen enkel moment goed uit de verf met dit systeem. Vooral verdedigend oogde het zo nu en dan nogal wankel. Met name Matthijs de Ligt speelde één  van de hoofdrollen bij de twee Schotse doelpunten.

Al na 10 minuten lag de 0-1 achter in het net bij doelman Tim Krul. Matthijs de Ligt verdedigde met links niet al te best uit waardoor Memphis Depay de bal niet goed kon controleren en centrale verdediger Jack Hendry de bal in de verre hoek kon schieten. Toch liet Nederland zich er niet van door de wijs brengen want al snel volgde de gelijkmaker. De goed spelende debutant Jurrien Timber vond met een prachtige steekpass het hoofd van aanvoerder Georginio Wijnaldum waarna Depay de bal knap met een volley de bal in de verre hoek schoot.

De Ligt

Na rust kwamen de Schotten opnieuw op voorsprong. De Ligt liet Kevin Nisbet te makkelijk lopen en de invaller kon helemaal vrij voor doelman Krul de 1-2 binnen tikken. Twintig minuten voor tijd gooide de Boer het roer om en met het inbrengen van Quincy Promes en Steven Berghuis ging het 4-3-3 systeem gespeeld worden. Nederland kreeg meer grip op de Schotten en Depay zorgde met een rake vrije trap vlak voor tijd alsnog voor de gelijkmaker.

Oranje speelt richting het EK nog een oefenwedstrijd. Zondagavond om 18.00 uur speelt het Nederlands elftal nog een wedstrijd in Enschede tegen Georgië. Het EK begint voor de manschappen van bondscoach Frank de Boer op zondag 13 juni als Oekraïne om 21.00 uur de eerste tegenstander is in de Johan Cruijff Arena.

Geef reactie

Laat reactie achter