24 oktober 2021

Sport in Nederland

sportnieuws en livestreams

Zonderland twijfelt over deelname in Tokio

Epke Zonderland

Epke Zonderland

Leeftijd begint zijn tol te eisen bij Zonderland

Epke Zonderland twijfelt open over deelname aan de Olympische Spelen in Tokio. De 35-jarige turner verwacht niet veel van de Zomerspelen die over twee weken beginnen. “Ik heb het idee dat mijn lichaam een beetje op is. Hou ouder ik word, hoe moeizamer het gaat. Ik loop echt tegen een muur op.”

Dat vertelde de 35-jarige Fries vanmiddag tijdens een persconferentie in Heerenveen. “Het lichaam werkt niet meer mee”, zei Zonderland donderdag bij een persmoment in Heerenveen. “Voorheen kon ik blijven trainen en was er niks aan de hand, maar de laatste jaren lukt dat niet meer. Tot afgelopen februari had ik een heel goede periode, maar helaas gaat het de laatste maanden niet goed.”

Zonderland weet ook niet wat de oorzaak van zijn fysieke ongemakken zijn, maar twijfelt wel over zijn deelname. “De gedachte om niet te gaan speelt af en toe wel door mijn hoofd. Ik zal niet zo snel achterblijven in Nederland, maar ik heb nu niet het niveau om mee te doen op de Spelen. Het moet deze laatste twee weken meezitten om een goede wedstrijd neer te kunnen zetten.”

Gratis voetbal livestreams

F1 livestreams

Nederlandse goksites