Ziggo bevestigd dat ze Formule 1 rechten kwijt zijn

Max Verstappen live stream Formule 1 Grand Prix van Spanje (Foto Wikimedia Commons)

Ziggo Sport bevestigd Formule 1 transfer

Maandag kwam via het programma Veronica Inside in het nieuws dat Ziggo Sport de rechten voor de Formule 1 kwijt zal gaan raken aan een andere sportzender.

Vandaag heeft de Nederlandse zender bevestigd dat ze de rechten van het live uitzenden van Formule 1 na negen seizoen kwijt is aan een andere aanbieder. Ziggo Sport maakte het nieuws via Twitter wereldkundig.

Formule 1 gratis online kijken? Check deze livestream pagina

Ziggo geeft aan dat de tarieven van de uitzendrechten in de afgelopen negen jaar zo sterk zijn gegroeid, dat het niet mogelijk bleek om de Formule 1 bij Ziggo Sport te houden.

De Formule 1 was al te zien op de zender toen het nog Sport1 werd genoemd, en de afgelopen jaren werd de volledige opkomst van Max Verstappen in de koningsklasse van de autosport in beeld gebracht. Olav Mol verzorgt het commentaar op Ziggo Sport. Het is nog niet bekend of de ervaren commentator en de andere crew zullen mee verhuizen naar de nieuwe rechtenhouder.

Het is ook nog niet bekend welke zender de uitzendrechten zal overnemen. Er gaan geruchten dat de in Zweden gevestigde Nordic Entertainment Group (NENT Group) 30 miljoen euro heeft betaald voor de rechten, maar dat is nog niet bevestigd. De NENT Group heeft open commerciële zenders in Noorwegen, Zweden en Denemarken en is in de Scandinavische landen ook actief met betaalzenders en streamingsdiensten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.