Robin Groot vervangt Joy Beune bij EK allround

Groot vervangt Beune bij EK allround 2023

Joy Beune kan dit weekend niet meedoen aan het EK allround in Hamar. De 23-jarige schaatsster is ziek en zal worden vervangen door Robin Groot.

Beune kampt al een aantal dagen met buikgriep en daar is ze een dag voor de start van het toernooi nog niet van hersteld.  “Ik zag er enorm naar uit om dit EK te rijden. Maar nu heeft ook de griep toegeslagen en ben ik te zwak om van start te gaan”

De 21-jarige Groot een teamgenote van Beune maakt nu haar debuut op het EK en kijkt daar ook naar uit. “In eerste instantie baal ik enorm voor mijn ‘schaatszus’ Joy”, zegt Groot. “Maar natuurlijk ben ik ook blij dat ik in Hamar mag rijden. Ik weet zeker dat ik mij ten opzichte van het NK op alle afstanden nog kan verbeteren. Daar ga ik dit weekend vol voor.”

Het EK allround voor vrouwen begint zaterdagmiddag om 12.00 uur.

Zoek en vind het via Sport in Nederland

Elke sportliefhebber die de website van Sport in Nederland bezoekt zal op zoek zijn naar haar of zijn favoriete sport. Wij besteden aan alle sporten op onze website wel aandacht. Zo lees je via de volgende linkjes het laatste nieuws van het dartswielrennenveldrijden, hockeyhandbaltennis en formule 1 nieuws. Natuurlijk besteden we aan veel meer sporten aandacht, maar dit is een leuke greep aan sporten die je kan vinden op onze website.

Ook het voetballen mag natuurlijk niet ontbreken bij Sport in Nederland. Ook bij ons vind je nieuws uit de EredivisieKeuken Kampioen DivisieTOTO KNVB Beker, Champions LeagueEuropa LeagueConference League en het Nederlands elftal.

Op zoek naar een gratis live stream? Sport kijk je nu via deze sportstream en voetbal via de voetbalstream.