17 oktober 2021

Sport in Nederland

sportnieuws en livestreams

Yvette Broch niet met handbalsters naar WK

Yvette Broch niet met handbalsters naar WK

Yvette Broch niet met handbalsters naar WK

Broch stelt zich niet beschikbaar voor het WK

Yvette Broch gaat niet met het Nederlandse handbalteam naar het wereldkampioenschap handbal in december in Frankrijk.

“Ik heb haar gebeld en uitgebreid gesproken, maar ze gaf te kennen dat ze niet beschikbaar is voor het WK. Ook niet als er nog een speelster geblesseerd zou raken”, vertelt interim-bondscoach Monique Tijsterman.

Broch maakte jarenlang deel uit van het Nederlands team en won medailles op EK’s en WK’s, maar besloot in 2018 haar handbalcarrière abrupt af te breken. De international was naar eigen zeggen fysiek en mentaal opgebrand.

Eind vorig jaar pakte ze de sport toch weer op bij de Franse club Metz en keerde ze ook terug in Oranje. Vervolgens besloot ze zelf niet mee te gaan naar de Olympische Spelen. Broch wilde zich niet laten vaccineren tegen COVID-19 en vond de maatregelen voor ongevaccineerde sporters te streng.

“Ik heb niet naar haar beweegredenen gevraagd, maar respecteer haar besluit”, zegt Tijsterman. “Jammer, want ze is nog steeds een heel goede speelster en ik had haar er graag bij gehad.” Broch speelt dit seizoen voor de Roemeense topclub Bucuresti.

Gratis Sport Kijken

Online sport kijken? Check dan eens de voetbal livestream pagina van Actueel Sportnieuws. Wil je online meerdere sporten gratis kijken dan kan je ook via deze livestream van Gratis Sport Kijken proberen om een livestream te vinden. Het laatste volleybal, hockey en handbal nieuws is ook te vinden via Sport in Nederland.

 

Gratis voetbal livestreams

F1 livestreams

Nederlandse goksites