16 oktober 2021

Sport in Nederland

sportnieuws en livestreams

Wout van Aert wint elfde etappe in de Tour

Wout van Aert

Wout van Aert

Van Aert wint zware elfde etappe in de Tour

Bauke Mollema
Bauke Mollema moest genoegen nemen met de derde plaats

De Belgische wielrenner Wout van Aert heeft woensdag de elfde etappe in de Tour de France op zijn naam geschreven. De renner van Jumbo-Visma kwam na een etappe met twee beklimmingen van de Mont Ventoux als eerste over de streep. De Fransman Kenny Elissonde eindigde als tweede en Bauke Mollema moest genoegen nemen met een derde plaats.

In de groep met favorieten had geletruidrager Tadej Pogacar vlak voor de top van de Mont Ventoux verrassend genoeg geen antwoord op een demarrage van Jumbo-Visma-renner Jonas Vingegaard. De Sloveen, die tot dusver superieur was in de Tour, toonde zich voor het eerst kwetsbaar, maar maakte in de afdaling de achterstand van zo’n halve minuut goed en verloor dus geen tijd.

De ritzege van Van Aert is een welkome opsteker voor Jumbo-Visma. De Nederlandse formatie kende met het uitvallen van kopman Primoz Roglic en Robert Gesink een hoop malheur in deze Ronde van Frankrijk. Woensdag kwam daar ook nog de opgave van Tony Martin bij, die in de openingsfase van de rit hard in een greppel viel en niet meer verder kon.

Powered by WP Bannerize

Gratis voetbal livestreams

F1 livestreams

Nederlandse goksites