Wout van Aert ook niet naar het WK veldrijden

Wout van Aert

Wout van Aert

Van Aert gaat zich richten op het voorseizoen op de weg

Mathieu van der Poel en ook Wout van Aert doen eind januari in het Amerikaanse Fayetteville niet mee aan het WK veldrijden.

Lees ook: Van der Poel geeft lichaam rust en laat WK veldrijden schieten

Op de dag dat van der Poel bekend maakte dat hij een rustperiode inlast kwam ook van Aert na de X2O-Trofee met een verklaring dat ook hij niet naar Amerika gaat afreizen om een gooi te doen naar een wereldtitel. Het pas niet in de kalender van de renner van Jumbo-Visma.

“De cross is nog altijd mijn eerste liefde. Maar we denken dat het moeilijk wordt om het allebei te doen”, doelt hij op de combinatie van het WK en het voorjaar. “We hebben daar goed over nagedacht en hopelijk levert het wat op. Die reis is niet alleen het probleem. Dit jaar is het iets specialer dan anders, want je trekt het seizoen drie weken langer door en je gaat je specifiek voorbereiden op het WK. En ik heb nu vier weken extra tijd om optimaal voorbereid te zijn op het voorjaar. Dat is waar we voor gaan.”

Van Aert rijdt komend weekend bij het Belgische kampioenschap zijn laatste wedstrijd in het veld. Daarna gaat hij met het team van Jumbo-Visma op trainingskamp.

 

Gratis voetbal livestreams

F1 livestreams

Nederlandse goksites

%d bloggers liken dit: