World Matchplay voorbij voor Van Barneveld

Searle rolt Van Barneveld met 10-4 op

De World Matchplay is voor Raymond van Barneveld voorbij. Ryan Searle bleek met 10-4 veel te sterk.

Van Barneveld begon zijn partij tegen de Engelsman nog wel sterk door direct de eerste leg te pakken, maar daarna domineerde een zeer sterk spelende Searle de wedstrijd. Beetje bij beetje liep Searle weg en stond er een keiharde 10-4 nederlaag op het scorebord.

Stopt Van Barneveld opnieuw?

Ook bij Van Barneveld kwam de klap hard aan. “Misschien is het ook een moment dat ik bij mezelf moet gaan denken; is dit het wel waard? Je kan natuurlijk wel door blijven gaan, maar dan plaats je je weer voor een toernooi en ga je met 10-4 zitten. Waar doe je het dan voor?”, aldus de Hagenaar voor de camera’s van Viaplay.

Van Barneveld had ondanks de grote teleurstelling wel de credits voor de goed spelende Searle. “Dan leef ik hier naar toe en ik voelde me ook echt waanzinnig. Maar dan loop ik tegen een ontzettend grote bokshandschoen aan van Ryan. Hij gooide fantastisch. Maar dat houdt ook in dat ik opnieuw moet beginnen voor het volgende jaar. En dan dan denk ik wel eens: waar doe ik het dan nog voor?”

Lees meer nieuws bij Sport in Nederland

Sport in Nederland besteed aan veel sporten ruimschoots aandacht. Lees via onze website ook het laatste voetbal en formule 1 nieuws. Ook aan wielrennen, darts, tennis, volleybal, atletiek en hockey besteden we ruimschoots aandacht. Ook vind je soms een gratis livestream naar een sportevenement. Lees dus nu het allerlaatste en actuele sportnieuws via Sport in Nederland.

/