WK voorbij voor Nederlands vrouwenelftal

Spanje na verlenging verdiend winnaar

Het WK sprookje voor de Nederlands vrouwenelftal is voorbij. Spanje bleek in de kwartfinale na verlenging te sterk.

De overwinning voor Spanje na 120 minuten voetballen mocht verdiend genoemd worden. De Spaanse dames deelden vrijwel de hele wedstrijd de lakens uit en Nederland wist zich nooit echt goed in de wedstrijd voetballen.

 Tien minuten voor het einde viel de terechte 1-0 voor Spanje. Mariona Caldentey benutte een strafschop, na knullig hands van Van der Gragt.

Nederland leek dood en begraven, maar uitgerekend Van der Gragt kegelde in de blessuretijd de 1-1 binnen. Door haar schitterende pegel in de verre hoek dwong Oranje tegen de verhouding in een verlenging af.

Daarin had Lineth Beerensteyn tot twee keer toe de winnende goal op haar schoen, maar ze faalde beide keren. Die missers kwamen Oranje duur te staan: in de 111e minuut maakte Salma Paralluelo de beslissende 1-2.

Lees meer nieuws bij Sport in Nederland

Sport in Nederland besteed aan veel sporten ruimschoots aandacht. Lees via onze website ook het laatste voetbal en formule 1 nieuws. Ook aan wielrennen, darts, tennis, volleybal, atletiek en hockey besteden we ruimschoots aandacht. Ook vind je soms een gratis livestream naar een sportevenement. Lees dus nu het allerlaatste en actuele sportnieuws via Sport in Nederland.

/