Shorttrack Sportnieuws

Relay teams naar finale van WK shorttrack in Montreal

Finale Relay zondagavond om 20.30 uur

MONTREAL – De Nederlandse Relay teams hebben zich zaterdagavond geplaats voor de finale van het WK shorttrack in het Canadese Montreal. De dames wonnen hun halve finale en de heren werden tweede in de halve finale. De finales zijn zondagavond rond 20.3o uur.

Dames

De dames met Suzanne Schulting, Yara van Kerkhof, Lara van Ruijven en Rianne de Vries wonnen hun halve finale door Italië, Japan en China achter zich te houden. In de finale nemen de Nederlandse dames het zondagavond op tegen Korea, Canada en Italië

Heren

De heren eindigde in de tweede halve finale als tweede. Canada bleef Nederland net voor. Voor Nederland kwamen Sjinkie Knegt, Itzhak de Laat, Daan Breeuwsma en Mark Prinsen in actie. In de finale nemen de mannen het zondagavond op tegen Korea, Japan en Canada.

Schulting en Knegt

Suzanne Schulting en Sjinkie Knegt slaagden er eerder op de avond niet in om de finale van de 1.500 meter te bereiken. Beiden eindigde derde in hun halve finale.

Ook op de 500 meter bij de dames hadden de Nederlanders geen succes. Yara van Kerkhof die bij de Olympische Spelen nog zilver won strandde in de kwartfinale. Ook Lara van Ruijven werd in de kwartfinale uitgeschakeld.