WK goud Annemiek van Vleuten

BERGEN – Annemiek van Vleuten heeft dinsdag bij de WK wielrennen in het Noorse Bergen goud gewonnen op de tijdrit. Anna van der Breggen maakte het Nederlandse succes compleet door als tweede te eindigen. De Australische Katrin Garfoot pakte brons.

Ellen van Dijk slaagde er niet in om er een compleet Nederlands podium van te maken. De winnares van 2013, die vorig jaar nog zilver pakte, eindigde in de 21,1 kilometer lange tijdrit als vijfde.

Van Vleuten is de derde Nederlandse wielrenster die de wereldtitel pakt op de tijdrit. Leontien van Moorsel (1998 en 1999) en Van Dijk (2013) gingen haar voor.

Vorig jaar eindigde de 34-jarige Van Vleuten op het WK tijdrijden als vijfde. Een maand daarvoor leek ze nog op weg naar de olympische wegtitel in Rio de Janeiro, maar een zware val maakte aan die ambities abrupt een einde.

Van Vleuten werd dit jaar onder meer Nederlands kampioene tijdrijden en won La Course, de prestigieuze tweedaagse tijdens de Tour de France. Ook zegevierde ze in tijdritten in de Ronde van Italië en de Ladies Tour, waarin ze eerder deze maand ook het eindklassement won.

Facebook reacties
Please follow and like us: