Schaatsen Sportnieuws

De winter is bijna voorbij, wat voor cijfer geef jij de winter?

Marathonschaatsen, schaatsen, Noordlaren

Geef je cijfer op wat jij van de winter van 2017-2018 vond

SPORT IN NEDERLAND – Nog twee dagen dan begint de lente. Volgend weekend in de nacht van zaterdag op zondag schakelen we al weer over op de zomertijd als de klok weer een uur vooruit gezet word. De winter is dan echt voorbij. Maar hebben we tot ieders tevredenheid een mooie winter gehad?

Volop schaatsplezier in Haaksbergen (Foto IJSCH facebook)

December

Eind november en begin december begon de winter in Nederland een beetje op gang te komen. Op zondag 10 december viel er in heel Nederland een flink pak sneeuw van zo’n 10 tot 15 centimeter wat nogal voor overlast zorgde voor de ochtendspits op de maandagmorgen.

Januari

Januari is was een maand om snel te vergeten. Zo nu en dan vroor het wel een paar graden maar het was vooral vaak bewolkt en regenachtig. Pas later in de maand werd het droger en werden we getrakteerd op enkele winterse dagen. We kregen sneeuw een aantal nachten vorst en de eerste mensen waagden zich op natuurijs op ondergelopen weilanden.
Februari

Marathonschaatsen
Marathonschaatsen in Noordlaren op 2 maart 2018 met Carien Kleibeuker aan de leiding in het peloton. (Foto www.sportinnederland.com)

Toch duurde het tot in februari dat de echte vorst naar Nederland kwam. In de eerste week van februari vroor het in de nachten flink maar overdag kwamen de temperaturen toch te ver boven nul. Even leek er in Noordlaren of Haaksbergen een marathon op natuurijs te komen maar die kwam er niet.

Toch knokte Koning winter terug en eind februari kregen we met een flinke koudegolf te maken. Enkele nachten vroor het 8 tot 10 graden en overdag kwamen de temperaturen niet boven de nul graden uit. Ondanks dat de zonkracht wel sterk was konden we massaal de ijzers onderdoen en op de ijsbanen schaatsen.

Ook drie marathons werden er gereden op natuurijs. Haaksbergen had op 28 februari de primeur. Gevolgd door Arnhem en begin maart zelfs nog in Noordlaren.
Cijfer

De vraag die rest is wat jij van de winter van 2017-2018 vond. Geef op onze webpagina op dit artikel hieronder een reactie. Geef je cijfer aan deze winter en vertel ons ook direct wat jij verwacht van de winter van 2018-2019.

Wij willen alle lezers en volgers van onze winter en schaats bulletins bedanken. Ook de foto’s die werden ingezonden en de fantastische Elfstedentocht verhalen die je nog altijd op onze website kunt vinden.

Wij wensen een ieder veel goed toe voor de zomer en in de lente….maar zodra het weer gaat vriezen is Sport in Nederland de eerste die jou er van op de hoogte stelt. Wij zeggen dan ook tot volgend jaar!

Geef een reactie