Feyenoord

Het is rustig bij Feyenoord en de titel in de eredivisie in 2023 lonkt

Wint Feyenoord in 2023 de eredivisie? De Rotterdamse trots is op dit moment de trotse koploper in de Nederlandse competitie.

Waar Ajax en PSV de punten maar blijft morsen, is het voetbal in Rotterdam-Zuid goed en stromen de punten maar binnen. PSV en Ajax volgen de stadionclub uit De Kuip op een vierde en vijfde plaats. Wat is nu het grote succes van dit Feyenoord? Is het slim transferbeleid of is het de hand van trainer Arne Slot wat Feyenoord zo succesvol maakt?

Rust in Rotterdam

Het is misschien een wilde gok van bemybet.com wat Feyenoord zo succesvol maakt, maar er zijn natuurlijk meer ingrediënten die een team goed laten draaien. Het is in Rotterdam op dit moment rustig. In zowel de organisatie als rondom het elftal van Feyenoord heerst rust. In Amsterdam en Eindhoven is het onrustig en dat straalt zich af op het elftal. Feyenoord zou maar zomaar weer kampioen kunnen gaan worden.

Maar we moeten wel eerlijk zijn de competitie is pas op de helft, er is dus voor alle teams nog voldoende om voor te strijden. Daarnaast wacht voor Feyenoord in 2023 nog een uitwedstrijd bij PSV en Ajax. Het is dus nog allemaal niet beslist, maar als het onrustig blijft bij de andere teams dan zou Feyenoord aan het einde van het seizoen zomaar weer eens als grote winnaar uit de koker kunnen komen.

Feyenoord en kampioenschappen

Feyenoord is niet altijd even succesvol gebleken zo blijkt uit de historie van de club. Soms gaan er meer dan tien jaar overeen dat er op de Coolsingel weer een feestje te vieren valt. De laatste keer dat in Rotterdam de kampioensschaal getoond kon worden was in 2017. Toen schoot Dirk Kuijt met drie treffers tegen Heracles de titel binnen. Eerder was Feyenoord in 1924, 1928, 1936, 1938, 1940, 1961, 1962, 1965, 1969, 1971, 1974, 1984, 1993 en 1999 succesvol.

Misschien is er dit jaar in 2023 wel weer een volgende prijs voor de Rotterdammers. En dat is dan echt ook het werk van trainer Arne Slot. Met beperkte middelen weet de Overijsselse coach een team te smeden wat moeilijk te verslaan is. In 2022 wist Slot met Feyenoord zelfs de finale van de UEFA Conference te bereiken. Het succes wat Feyenoord dus de laatste jaren onder Slot heeft opgebouwd komt dus ook niet helemaal uit het niets. Het zou een prachtige beloning zijn als Feyenoord dit jaar het succes kon bekronen met die felbegeerde titel.