Hornkamp bezorgt Willem II drie belangrijke punten tegen Vitesse

Willem II heeft de laatste plaats in de eredivisie verlaten door zondagmiddag in eigen stadion met 1-0 te winnen van Vitesse.

Lees ook: PEC doet goede zaken tegen RKC

Door overwinningen van PEC Zwolle op RKC en eerdere zeges van Sparta op Vitesse was in Tilburg de druk flink toegenomen en moeten er punten gescoord worden. Dat lukt voor eigen publiek waar een fel en knokkend Willem II verdiend won van een slap Vitesse. Hornkamp maakte in de vierde minuut de enige treffer van de middag.

Door de overwinning op Vitesse klimt Willem II naar de zeventiende plaats met 26 punten. Sparta staat met 25 punten nu onderaan. Ook PEC Zwolle en Fortuna Sittard hebben 26 punten en een beter doelsaldo dan Willem II. Ook RKC met 28 punten en Heracles met 30 punten zijn absoluut nog niet zeker van nog een seizoen eredivisie voetbal.

Met nog vier speelronden te gaan zal het ongekend spannend blijven tot aan de laatste speelronde. De nummers 17 en 18 degraderen rechtstreeks naar de Keuken Kampioen Divisie. De nummer 16 zal via de play-off zich veilig moeten gaan spelen.

Scroll to top
%d bloggers liken dit: