Willem II geeft PSV een genadeloos pak slag

TILBURG – Willem II heeft in de eredivisie zaterdagavond voor een sensatie gezorgd door koploper PSV met 5-0 een pak rammel te geven.

Willem ll was niet van plan om zich zomaar gewonnen te geven tegen PSV en beet regelmatig fel van zich af. Rienstra was na een kwartier spelen al dicht bij de openingstreffer, maar vond Jeroen Zoet op zijn weg. Een minuut na een omhaal van Luuk de Jong verschalkte Rienstra Zoet alsnog: 1-0. Vlak voor rust wilde De Jong een penalty hebben, omdat hij claimde dat hij vastgehouden werd. Scheidsrechter Kuipers wilde echter van niets weten en gaf De Jong geel vanwege protesteren.

In de tweede helft was het open huis bij PSV, dat maar liefst vier tegentreffers incasseerde. Tien minuten na rust knalde Fran Sol de Tilburgers naar 2-0 en weer tien minuten later maakte hij er vanaf de stip 3-0 van. PSV oogde volledig verlamd en maakte in de tweede helft geen schijn van kans meer. Rienstra zette Tilburg in vuur en vlam door een kwartier voor tijd zijn tweede van de avond te maken: 4-0.

Tot overmaat van ramp moest Derrick Luckassen er in de blessuretijd met twee keer geel vanaf en kreeg PSV wederom een strafschop tegen. Sol ging weer achter de bal staan en faalde weer niet. Ajax kan de achterstand zondagmiddag terugbrengen tot zeven punten, maar dan moet er wel gewonnen worden van sc Heerenveen.