Willem Hut: “Deze klap komt ontzettend hard aan”

Politiek wil nek niet uitsteken voor marathon op natuurijs

Competitieleider Willem Hut van de KNSB is niet blij met het feit dat er dit jaar wegens de coronamaatregelen geen NK op natuurijs kan gaan plaatsvinden. “Deze klap komt ontzettend hard aan”, aldus Hut in gesprek met NUSport.

De KNSB voelt zich volgens Hut in de steek gelaten omdat in december alle top competities opgestart konden worden en dat het marathonseizoen gestopt moest worden. “We hebben op alle niveaus gesprekken gevoerd. Van veiligheidsregio’s tot aan gemeentes, tot aan ijsclubs. We waren zeker in staat geweest om het veilig te organiseren.”

“We hebben zoveel plannen gepresenteerd, hotels geregeld, 250 mensen laten testen en backup-concepten gemaakt. We waren er helemaal klaar voor. De veiligheidsregio’s vinden iets en Den Haag vindt iets, maar er is niemand die politiek gezien zijn nek voor ons durft uit te steken.”

Voorlopig zal het wachten gaan worden op een volgende winter met een NK op natuurijs. De laatste dateert al weer van 2013. “Het probleem is ook dat we geen idee hebben wanneer deze mogelijkheid weer voorbij komt. Het zou zomaar nog jaren kunnen duren. Ik snap dat de besluitvormers in een lastige positie zitten en ik snap ook dat het een voorrecht was geweest als we los hadden mogen gaan. Maar niettemin komt deze klap ontzettend hard aan.”

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.