Wilco Kelderman op koers voor deelname aan Tour

Wielrennen, Ronde van Vlaanderen, Parijs Roubaix

Wielrennen
Kelderman op tijd fit voor Tour de France

Het gaat goed met wielrenner Wilco Kelderman. De 27-jarige renner zat drie maanden in de lappenmand maar rijd de komende week de Ronde van Zwiterland. In gesprek met NuSport laat Kelderman weten dat het goed met hem gaat.

“Het gaat nu heel goed. Ik heb er net een hoogtestage op zitten in Livigno en het was super om weer op de fiets te zitten. Ik ben klaar om te koersen”, zegt de renner van Team Sunweb.

Kelderman brak in maart zijn sleutelbeen na een valpartij in de Tirreno Adriatico. Het herstel duurde lang omdat tijdens het herstel een zenuw in zijn arm ging knellen. Nu Kelderman fit is kan hij zich in alle rust gaan voorbereiden op de Tour de France.

“Het is alleen afwachten hoe het in de Ronde van Zwitserland gaat en daar valt nog niet veel over te zeggen. Ik wil mezelf in ieder geval niet te veel druk opleggen en richt me in Zwitserland vooral op de etappes die me goed liggen.”

De Ronde van Zwitserland begint zaterdag met een ploegentijdrit van 18 kilometer in Frauenfeld en duurt tot en met volgende week zondag. De Tour de France start op 7 juli met een vlakke etappe.