Wilco Kelderman breekt sleutelbeen in Tirreno-Adriatico

Wielrennen

Wielrennen

TIRRENO – Wilco Kelderman heeft zondag de Tirreno-Adriatico verlaten met een gebroken sleutelbeen. Adam Yates schreef de rit op zijn naam. De 26-jarige Kelderman stond na de vierde etappe, waarin zijn ploeggenoot Tom Dumoulin na een val moest opgeven, nog derde in het algemeen klassement.

De renner van Team Sunweb kwam in de etappe twee keer ten val en haalde op grote achterstand van winnaar Yates de streep. Kelderman werd direct naar het ziekenhuis gebracht, waar onderzoek aan het licht bracht dat de klimmer zijn rechtersleutelbeen heeft gebroken, meldt zijn ploeg.

Volgens ploegaarts Chris Jansen moet Kelderman onder het mes. “Hij heeft zijn sleutelbeen eerder op die plek gebroken, dus er zit al een plaatje. Dat maakt het wat complexer. Wilco gaat nu naar Nederland waar hij geopeerd wordt.” Kelderman is zeer teleurgesteld dat zijn Tirreno voortijdig voorbij is. “Vooral omdat ik het seizoen zo goed was begonnen en ik me heel sterk voelde. Helaas mis ik wederom een aantal races, maar ik hoop dat de operatie goed gaat en ik snel weer op de fiets kan stappen.”

Kelderman is al de tweede Nederlandse topklimmer die een sleutelbeen breekt. Dat gebeurde Wout Poels (Team Sky) eerder deze week ook in Parijs-Nice. De verwondingen bij Dumoulin vielen wel mee. Hij kan waarschijnlijk snel weer koersen.