Wijnaldum hoopt dat UEFA ingrijpt bij raciscme

Georginio Wijnaldum

Georginio Wijnaldum

Wijnaldum stapt niet van het veld in Boedapest

Georginio Wijnaldum zal niet het veld aflopen als er racistische spreekkoren zondag komen van de tribune van Hongaarse voetbalfans.

Dat heeft de aanvoerder van het Nederland elftal donderdag laten weten tijdens een persconferentie in Zeist. Wijnaldum zei in het verleden dat hij bij racistische spreekkoren van het veld zou stappen, maar komt van die uitspraak nu terug.

Nagedacht

Powered by WP Bannerize

“Nu heb ik me de vraag gesteld: ‘Gini’, je speelt straks in Hongarije en wat doe je als er racistische geluiden komen? En wat als je tegen een minder team speelt en de fans van dat team weten dat je van het veld gaat lopen? Het kan zomaar zijn dat je de wedstrijd verliest als je van het veld stapt.”

Wijnaldum heeft nu de beslissing in handen van de UEFA gelegd. “Zij moeten een beslissing nemen voor de spelers. De UEFA moet leidend zijn en spelers beschermen. Bijvoorbeeld door te zeggen dat de wedstrijd wordt stilgelegd als het niet stopt.”

Het Nederlands elftal speelt zondagavond in Boedapest in de achtste finale tegen Tsjechië. Dat Euro 2020 duel begint om 18.00 uur.

 

Gratis voetbal livestreams

F1 livestreams

Nederlandse goksites

%d bloggers liken dit: