juli 1, 2022

Sport in Nederland | Sportnieuws

Vind hier het laatste nationale en internationale sportnieuws

Wielerteam van der Poel heet vanaf 1 juli Alpecin-Deceuninck

1 min read
Mathieu van der Poel

Mathieu van der Poel

Het wielerteam van Mathieu van der Poel heet vanaf 1 juli Alpecin-Deceuninck. Met de nieuwe naam en sponsor heeft het team direct een WorldTour-licentie voor 2023, 2024 en 2025 aangevraagd.

Het wielerteam was de afgelopen twee seizoenen het beste in de UCI ProTeam-Ranking en is toe aan een nieuwe stap meldt teambaas Philip Roodhooft tijdens een speciaal belegde persconferentie. We zijn nu twee keer op rij de beste, maar dit zorgt ook voor een bepaalde druk. Twee jaar geleden was er al een kans om een WT-licentie over te nemen, na het stoppen van CCC, maar toen waren we er nog niet klaar voor. We wilden op een organische manier groeien. We staan nu echter zevende op de UCI Team-ranking, op basis van de laatste twee seizoenen. We voelen dat de tijd rijp is.”

Ook blikvanger en kopman Mathieu van der Poel is ontzettend blij met de ontwikkelingen van het team. “Het is een belangrijke stap, al zijn we naar mijn idee al van WorldTour-niveau. Het is echter wel eenvoudiger, nu we het ook daadwerkelijk zijn. Bovendien is het voor sommige renners nu tevens een kleinere stap om naar Alpecin-Fenix te gaan. Dat is ook een belangrijke factor. We maken nu officieel deel uit van de WorldTour, dat is wel cool.”

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.