Eredivisie (Foto Pxhere)

De Eredivisie is inmiddels veertien speelrondes onderweg. Het is winterstop en dus tijd om even terug te kijken op de eerste seizoenshelft en vooruit te kijken naar de resterende duels die na de winterstop gespeeld worden. Welke club zal zich tot kampioen van Nederland kronen?

Koploper Feyenoord, Ajax, PSV en AZ  staan binnen vier punten van elkaar. Het belooft dus nog een enorm spannende strijd te worden in de Eredivisie dit seizoen.

Liefhebbers van wedden op sport zullen hun hart op kunnen halen na de winterstop. De Eredivisie belooft extreem spannend te worden in de tweede seizoenshelft. In dit artikel beschrijven we de top vijf die allemaal nog wel kans maken op de titel dit seizoen.

Feyenoord

Voor het eerst in zes jaar gaat Feyenoord de winterstop in als koploper van de Eredivisie. Met een sterke serie gingen de Rotterdammers in de laatste speelronde PSV voorbij en kroonden zich daardoor tot ‘herbstmeister’, zoals ze dat in Duitsland noemen.

Trainer Arne Slot heeft zijn elftal inmiddels aardig op de rit en hoeft in de komende periode maar weinig spelers te missen voor het WK. Hij kan zich dus in alle rust voorbereiden op de tweede seizoenshelft en verdergaan met het inslijpen van zijn spelideeën en gewoontes. Dat maakt Feyenoord dit seizoen een serieuze kandidaat voor de titel.

Ajax

Bij Ajax leek er aan het begin van het seizoen weinig aan de hand. Er werd eenvoudig gewonnen en de regerend landskampioen leek alweer op weg naar een nieuw kampioenschap. Na een aantal weken kwam de sleet er echter op en in de laatste week voor de winterstop verloor de club liefst zeven punten in duels met PSV (verlies), Vitesse en Emmen (gelijke spelen). Daardoor staat Ajax nu tweede met drie punten achterstand op Feyenoord.

Er zal deze winterstop wat moeten gebeuren in Amsterdam om het tij te keren. Gaat de club door met trainer Alfred Schreuder of zal hij plaats moeten maken voor een ander? De kans dat Ajax zich gaat versterken deze winter is in ieder geval groot. Zo hoopt de club alsnog een gooi te doen naar de 37e titel in de clubhistorie.

PSV

Met Ruud van Nistelrooij als nieuwe trainer wilde PSV de jacht op Ajax inzetten en er ook echt overheen gaan. Tot nu toe is dat echter nog niet gelukt, ondanks dat de grote concurrent in Amsterdam verslagen werd.

Het elftal wisselt goede wedstrijden af met slechte resultaten, zoals de nederlaag in Leeuwarden en de thuisnederlaag tegen AZ. Daardoor staat PSV nu op een derde plek, met evenveel punten als Ajax. In de tweede seizoenshelft moet die wisselvalligheid eruit, als de club serieus kans wil maken op de titel.

AZ

Na veertien duels doet AZ ook nog volop mee om de titel in de Eredivisie. De club uit Alkmaar won onder meer van Ajax en PSV en wil een serieuze gooi doen naar het kampioenschap dit seizoen. Met nog 20 duels te gaan is de achterstand op koploper Feyenoord vier punten.

Net als de Rotterdammers hoeft AZ weinig spelers te missen door het WK. Pascal Jansen kan dus volop in training voor het tweede deel van de competitie.