28 maart 2024
Jan Sommer

Jan Sommer

Mbappe mist beslissende strafschop

Wereldkampioen Frankrijk is op het EK Voetbal maandagavond gestrand in de achtste finale. De Fransen verloren na strafschoppen van Zwitserland.

Frankrijk en Zwitserland maakten er in Boekarest een fantastische wedstrijd van. De Zwitsers stonden bij rust op een 0-1 voorsprong door een treffer van Seferovic. Na rust konden de Zwitsers zelfs op 0-2 komen, maar Rodriquez miste vanaf 11 meter. Het missen van de penalty werkte als brandstof want binnen enkele minuten scoorde Frankrijk twee keer via Benzema en leken de Zwitsers op hun rug te liggen.

[wp_bannerize group=”Euro 2020 banner” categories=”101,967,922,64″]

Toen Pogba in de 77ste minuut met een prachtig schot in de kruising voor 3-1 zorgden leek het duel wel beslist. Het bleek van niet want via opnieuw Seferovic en een late treffer van Gavranovic kwamen de Zwiters uit het niets toch nog weer terug tot 3-3. In de verlenging scoorden beide ploegen niet waardoor strafschoppen het duel moesten gaan beslissen.

De eerste penalty’s waren allemaal raak. Mbappé mocht als laatste aanleggen voor de 5-5 maar doelman Sommer stopte zijn stafschop. Zwitserland gaat naar de kwartfinale waarin Spanje de volgende tegenstander zal zijn.