9 april 2020

Sport in Nederland

Het actuele sportnieuws van eigen bodem

Wereldbeker Nommay, waar kan ik die live kijken?

Live wereldbeker Nommay op NPO 1

De veldrijders zijn afgereist naar het Franse Nommay. Daar staat de achtste wereldbeker wedstrijd van dit seizoen op het programma. De dames starten zondagmiddag om 13.30 uur en de heren om 15.00 uur.

De wedstrijd in Nommay word ook uitgezonden op tv. De wereldbeker veldrijden in Nommay is zondag 19 januari vanaf 13.30 uur (eerst de vrouwen, vanaf 15.00 uur de mannen) live te zien op NPO 1, België Eén, Eurosport 1 en via deze livestream.

Van der Poel afwezig

Wereldkampioen Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Tim Merlier zijn de belangrijkste afwezigen in Nommay. Het drietal slaat de race over om zich voor te bereiden op het WK wat over twee weken plaats vind in Dübendorf. Vooral de afwezigheid van Van der Poel zorgt ervoor dat we wel eens een hele spannende race kunnen gaan krijgen. Met Eli Iserbyt, Toon Aerts en Michael Vanthourenhout als voornaamste kandidaten voor de dagzege.

Ook bij de dames ontbreken een aantal deelnemers. Sanne Cant, Lucinda Brand en Europees kampioene Yara Kastelijns doen niet mee. Waarschijnlijk word het opnieuw een strijd tussen Ceylin Alvarado en Annemarie Worst.