Giro d'Italia Sportnieuws

Wellens wint, Dumoulin pakt weer tijd op Froome

Giro d'Italia, Livestream

Wellens boekt vijfde etappe zege in 2018

Tim Wellens heeft dinsdag de 4e etappe in de Giro d’Italia gewonnen. De vierde etappe, van Catania naar Caltagirone, was de eerste van deze Giro op Italiaanse bodem. Na een tijdrit en twee vlakke etappes in Israël hoopten de avonturiers op succes en al snel ontstond een kopgroep van vijf renners, onder wie de Fransman Quentin Jauregui en de Rus Maxim Belkov.

Het vijftal liep nooit heel ver uit, maar hield wel tot een kleine twintig kilometer voor de streep stand. Onder aanvoering van Mitchelton-Scott, de ploeg van Yates, en UAE Team Emirates, de ploeg van Fabio Aru, werd de ene na de andere vluchter ingerekend door het uitgedunde peloton.
In de laatste 10 kilometer waren er nieuwe aanvallen. Valerio Conti slaagde erin weg te rijden, maar de poging van de Italiaan strandde op 3 kilometer voor de streep. Ondertussen was er tot twee keer toe een valpartij in het peloton en meldden de specialisten zich vooraan voor de slotklim.

Yates reed op de klim – met stukken met een stijgingspercentage van 13 procent – voor de zege en ook Battaglin ging aan en pakte de leiding. Het was Wellens die de Italiaan passeerde, stand hield in de laatste meters en zo zijn seizoen nog meer glans gaf. De Belg won vorige maand ook al de Brabantse Pijl en heeft in totaal nu al vijf zeges in 2018.

Tom Dumoulin won op het slotklimmetje 7 seconden op Chris Froome. Roan Dennis blijft de leider in het algemeen klassement. Dumoulin volgt op 1 seconde.
Woensdag gaat de Giro verder op Sicilië en ook dan staat er een heuvelrit op het programma, al is die met 153 kilometer een stuk korter dan de rit van dinsdag.

Samenvatting vierde etappe:

Geef een reactie