Welke Formule 1 teams gaan strijden om de wereldtitel

Wie maken er kans op de wereldtitel in 2022

Op zondag 20 maart 2022 begint het Formule 1 seizoen. De vraag is welke Formule 1 teams er gaan strijden om de wereldtitel dit jaar.

Technische snufjes

Max Verstappen is natuurlijk de titelverdediger, maar alle bolides zien er veel anders uit dan in het voorgaande jaar. Omdat de meeste auto’s veel op elkaar lijken zullen de motor en technische snufjes het verschil gaan maken. Vooraf is dus absoluut nog niet te zeggen of Verstappen ook in 2022 een gooi kan gaan doen naar een nieuwe wereldtitel.

Dat geld overigens ook voor Lewis Hamilton. De 36-jarige Brit van Mercedes zal ook bij de openingswedstrijd in Bahrein moeten gaan ervaren wat zijn kansen zijn op een achtste wereldtitel. De verschillen zullen ten opzichte van het seizoen 2021 vermoedelijk kleiner zijn en daarom kan het ook wel eens een verrassend Formule 1 seizoen gaan worden. Wellicht zullen ook Ferrari en McLaren zich aan het front gaan melden en proberen een gooi te doen naar een wereldtitel in 2022.

Barcelona

In Barcelona hebben we kunnen zien en merken dat het voor alle coureurs enorm wennen is in hun bolide. Ook zagen we dat veel teams kampten met een auto die nogal hobbelde over het circuit. Dit soort zaken zijn natuurlijk niet gewenst en daar kan de komende periode namelijk nog aan gesleuteld gaan worden. Het zijn drukke periodes voor de technische mannen en vrouwen om hun bolide het snelst te maken zodat er mee gestreden kan worden om de wereldtitel.

In 2021 was het Red Bull wat samen met Mercedes het WK domineerde. Max Verstappen en Lewis Hamilton jutte elkaar flink op en maakten elkaar daarmee alleen maar sterker. Niemand rekende in Abu Dhabi nog op een wereldtitel tot dat Michael Masi besloot om er nog één race ronde aan vast te plakken. Daarmee won Verstappen de wereldtitel en bleef Hamilton met lege handen staan. Na die race is er veel veranderd. Masi sneuvelde en vanaf komend seizoen krijgen we een nieuwe wedstrijdleider en een Formule 1 VAR die bij bijzonderheden alles onder de loep zullen gaan nemen.

2022?

Het is allemaal nog lastig te zeggen wie of wat en welk team er een grote rol zal gaan spelen in de strijd om het WK van 2022. Wij verwachten dat Red Bull en Mercedes zich wel weer voor aan het front zullen gaan melden, maar we denken ook wel dat Ferrari en McLaren wel eens heel dicht in de buurt kunnen gaan komen. Dat zou dus gaan betekenen dat deze vier teams dichter bij elkaar zullen gaan komen en we een heel spannend seizoen zullen gaan krijgen.

Geef een reactie

/