27 maart 2024
Welk Land Bereikt Vanavond De Ek Finale Italië Of Spanje

Welk land bereikt vanavond de EK-finale Italië of Spanje

Wie bereikt vanavond als eerste land de finale van het EK?

Vanavond staat in Londen in het Wembley Stadion de halve finale Italië – Spanje op het programma. Welk land bereikt de finale van het EK-voetbal?

De Italianen

De Italianen begonnen flitsend aan Euro 2020. In de Groepsfase won Italië overtuigend met 3-0 van Turkije, met 3-0 van Zwitserland en met 1-0 van Wales. In de achtste finale liep het allemaal niet zo lekker. Tegen Oostenrijk hadden de Italianen het heel erg moeilijk en wist het pas na verlenging met 2-1 te winnen. In de kwartfinale speelde Italië tegen België weer beter voetbal en won het verdiend met 2-1. De ploeg van bondscoach Roberto Mancini lijkt zich dus na een mindere wedstrijd tegen de Oostenrijkers dus weer hebben herpakt.

De Spanjaarden

De Spanjaarden begonnen aan het EK Voetbal niet al te best. Met een 0-0 tegen Zweden en een 1-1 gelijkspel tegen Polen lag er enorm veel druk op de laatste groepswedstrijd tegen Slowakije. Toch won het dat duel onder grote druk verdiend met 5-0. In de achtste finale was er een verlenging nodig om Kroatië met 5-3 (na een 3-1 voorsprong) te verslaan. Ook in de kwartfinale tegen Zwitserland was het allemaal zeer moeizaam en stond het na 120 minuten spelen 1-1. Uiteindelijk won Spanje het duel na strafschoppen.

Balans in evenwicht

Als we kijken naar de historie tussen Italië en Spanje dan is het onderlinge resultaat gewoon in balans. De landen speelden 37 keer tegen elkaar en zowel Italië als Spanje wonnen beiden elf keer. Vijftien ontmoetingen eindigden in een gelijkspel. Gezien de historie kan het vanavond wel eens een hele spannende wedstrijd gaan worden in het Wembley Stadion.

De wedstrijd Italië – Spanje begint vanavond om 21.00 uur en zal onder leiding staan van de Duitse scheidsrechter Felix Brych. De andere halve finale tussen Engeland en Denemarken zal woensdagavond op Wembley worden gespeeld. Dat duel zal geleid gaan worden door de Nederlandse scheidsrechter Danny Makkelie.

Italië – Spanje op televisie

De wedstrijd tussen Italië en Spanje is natuurlijk vanavond ook live te zien op de Nederlandse televisie. Via de NOS op NPO 1 begint de voorbeschouwing op dit duel om 20.25 uur. Te gast in de studio zullen vanavond Marco van Basten, Rafael van der Vaart en Ibrahim Afellay zijn. Wil je de wedstrijd online kijken (gratis) via een EK-voetbal live stream dan kan je in HD-kwaliteit de wedstrijd kijken via Hesgoal of via LIVE TV.