27 maart 2024
Waterpolosters stranden tegen Spanje in halve finale van EK

Spanje in halve finale met 10-7 te sterk voor waterpolosters

De Nederlandse waterpolosters hebben op het EK in Split niet de finale weten te halen. Spanje bleek in de halve finale te sterk.

Na de monsterzege op Frankrijk (22-3) in de kwartfinales had Oranje het tegen Spanje vanaf de eerste minuut lastig. De formatie van Doudesis keek al snel tegen een achterstand aan en ging met een 3-5-achterstand de rust in.

Dankzij twee treffers van Brigitte Sleeking kwam Nederland aan het einde van het derde kwart op gelijke hoogte, maar al snel kwam Spanje weer op voorsprong. Die gaf de regerend Europees kampioen niet meer uit handen.

Spanje breidde de voorsprong in het laatste kwart snel uit naar 6-10 en dat bleek de genadeklap voor Oranje. Sleeking deed met haar derde goal van de wedstrijd nog wat terug in de slotfase, maar spannend werd het niet meer in de Spaladium Arena in Split.

Vind en zoek via Sport in Nederland

Op onze website van Sport in Nederland kan je genoeg sportnieuws, achtergronden en ook livestreams vinden. Wij zenden zelf overigens geen enkele sport live uit, maar we delen bij belangrijke sportevenementen wel directe linkjes van andere websites die sport online zenden. Sport kijk je nu via deze sportstream en voetbal via de voetbalstream.

Maar ook belangrijke sportnieuws kun je in ons menu vinden. Zo lees je via de volgende linkjes het laatste nieuws van het dartswielrennenveldrijden, hockeyhandbaltennis en formule 1 nieuws. Natuurlijk besteden we aan veel meer sporten aandacht, maar dit is een leuke greep aan sporten die je kan vinden op onze website.

Ook het voetballen mag natuurlijk niet ontbreken bij Sport in Nederland. Ook bij ons vind je nieuws uit de EredivisieKeuken Kampioen DivisieTOTO KNVB Beker, Champions LeagueEuropa LeagueConference League en het Nederlands elftal.