Wat denk jij? Wie draagt na de veertiende etappe het geel?

Vingegaard of Pogacar? Strijdt om geel gaat in de alpen verder

Vandaag staat er een lood en loodzware alpen etappe op het programma in de Tour de France. Wie draag na de veertiende etappe het geel?

9 seconden tussen Vingegaard en Pogacar

De veertiende etappe in de Tour de France start vanmiddag in Annemasse. De eerste 28 kilometer zijn met een col van de derde categorie (Col se Saxel) nog wel te doen. Daarna word het zwaar en volgen met de Col de Cou, Col du Feu en de Col de la Ramaz maar liefst drie cols van de 1e categorie. In het slot van de etappe volgt ook nog eens de Col de Joux Plane van de buitencategorie waarna de renners finishen in het dal in Morzine Les Portes Du Soleil.

De Deen Jonas Vingegaard van Jumbo-Visma is nog altijd de gele trui drager, maar Vingegaard heeft in de tweede week wel zijn voorsprong zien slinken. De Sloveen Tadej Pogacar van UAE Emirates is genaderd tot op 9 seconden. Met deze zware etappe van vandaag kan het wel er eens ontzettend om gaan spannen wie deze veertiende etappe gaat winnen en wie er na afloop het geel zal gaan dragen.

De etappe van Annemasse naar Morzine Les Portes Du Soleil zal absoluut niet beslissend zijn in deze Tour. Ook zondag is er een zware bergetappe met finish op de Mont Blanc, en in de derde week is er nog een individuele tijdrit en staat er nog een aantal hele vervelende en zware bergetappes op het menu. Kortom de vraag voor vandaag is: Houdt Vingegaard het geel? of gaat Pogacar ermee aan de haal?

Lees meer nieuws bij Sport in Nederland

Sport in Nederland besteed aan veel sporten ruimschoots aandacht. Lees via onze website ook het laatste voetbal en formule 1 nieuws. Ook aan wielrennen, darts, tennis, volleybal, atletiek en hockey besteden we ruimschoots aandacht. Ook vind je soms een gratis livestream naar een sportevenement. Lees dus nu het allerlaatste en actuele sportnieuws via Sport in Nederland.

/