Vuelta: Slaat Groves woensdag weer toe?

Soort gelijke etappe op het menu als dinsdag

In de vijfde etappe van de Vuelta van 2023 staat er een soort van zelfde etappe op het menu in vergelijking met de etappe van dinsdag.

Tip: Kijk de Vuelta hier via een livestream

De rit die van Morella naar Burriana gaat is heuvelachtig, maar opnieuw is het slot van de etappe vlak. Op 76 kilometer van de finish is er nog een beklimming van tweede categorie, de Collalbo de la Ibola (11,4 km aan 3,9%). Vanaf de top is het nog 50 kilometer tot aan de finish. Sprinters zoals Kaden Groves die dinsdag de etappe won kunnen als ze mee kunnen komen over de Collalbo de la ibola een gooi doen naar de etappezege.

De kanshebbers van woensdag

Volgens de wielerkenners zijn Kaden Groves, Juan Sebastián Molano, Alberto Dainese, Marijn van den Berg, Milan Menten, Edward Theuns, Bryan Coquard, Hugo Page, Orluis Aular en Lewis Askey de grootste kanshebbers om deze vijfde etappe te winnen.

Deze vijfde etappe in de Vuelta is woensdagmiddag weer live te zien via Eurosport en Eurosport.nl/Discovery+/GCN+ en het Belgische Sporza.

Zoek en vind het via Sport in Nederland

Elke sportliefhebber die de website van Sport in Nederland bezoekt zal op zoek zijn naar haar of zijn favoriete sport. Wij besteden aan alle sporten op onze website wel aandacht. Zo lees je via de volgende linkjes het laatste nieuws van het dartswielrennenveldrijden, hockeyhandbaltennis en formule 1 nieuws. Natuurlijk besteden we aan veel meer sporten aandacht, maar dit is een leuke greep aan sporten die je kan vinden op onze website.

Ook het voetballen mag natuurlijk niet ontbreken bij Sport in Nederland. Ook bij ons vind je nieuws uit de EredivisieKeuken Kampioen DivisieTOTO KNVB Beker, Champions LeagueEuropa LeagueConference League en het Nederlands elftal.

Op zoek naar een gratis live stream? Formule 1 kijk je nu via deze sportstream en voetbal via de voetbalstream.

/