livestream 19e etappe Giro d'Italia

Door onze redactie

Volg vandaag de 19e etappe in de Giro d’Italia via een livestream. Opnieuw wacht de renners een loodzware bergetappe over 182 kilometer van Longarone naar de top van de Tre Cime di Lavaredo.

Deze zware bergetappe zal natuurlijk vrijdagmiddag ook live te zien zijn op de televisie. Sportzender Eurosport zend namelijk de etappe uit. Ook kan je proberen om via deze livestream pagina naar de Giro d’Italia te kijken.

Zware etappe

De renners zullen vandaag een hele zware kluif krijgen aan de vijf beklimmingen. Met name het slot van de etappe is behoorlijk pittig. Op 23 kilometer van de finish begint de Passo Tre Croci (7,9 kilometer aan 7,2 procent), waarna snel de Tre Cime di Lavaredo volgt (7,2 kilometer aan 7,6 procent). In de laatste kilometers van deze klim krijgen de renners nog stijgingspercentages van 11 en 12 procent te verduren.

livestream 19e etappe Giro d'Italia
Geraint Thomas gaat in het algemeen klassement aan de leiding, maar zijn voorsprong op Primoz Roglic bedraagt maar 29 seconden. Ook Joao Almeida is op 39 seconden achterstand nog altijd in de race om de Giro d’Italia van 2023 te gaan winnen.