FC Volendam
FC Volendam

Volendam thuis naar overwinning tegen Fortuna Sittard

Volendam neemt afstand van degradatiezone

Het blijft FC Volendam sportief voor de wind gaan in 2023. Vrijdagavond werd Fortuna Sittard aan De Dijk met 2-1 verslagen.

De openingsgoal viel in de slotfase van de eerste helft en kwam op naam van oud Ajacied Carel Eiting. De 25-jarige middenvelder van FC Volendam vond in vrijstaande positie koeltjes de verre hoek. In de levendige beginfase van de tweede helft zorgde Oskar Buur al snel voor 2-0, eveneens met een diagonaal schot. Beslist was de wedstrijd allerminst, want snel deed Noslin iets terug door zich door de Volendam-defensie te frommelen en vanuit een lastige hoek te scoren. Een offensief van Fortuna leverde niets meer op.

FC Volendam heeft in de eredivisie nu 26 punten en heeft daarmee flink afstand genomen op FC Emmen (21 punten), Excelsior (20 punten), FC Groningen (17 punten) en SC Cambuur (16 punten) in de strijd tegen degradatie. Fortuna Sittard blijft met 29 punten de nummer elf.

Meer sportnieuws via Sport in Nederland

Opzoek naar nog meer sportnieuws via de website van Sport in Nederland? Onze website besteed aan allerlei sporten ontzettend veel aandacht. Van Eredivisie tot aan Keuken Kampioen Divisie voetbal, maar ook Formule 1DartsWielrennenTennisHandbal en vele andere sporten komen bij ons aan bod.

Liever online naar sport kijken? Check dan de voetbal livestream pagina of Watch Live. Ook kan je online Formule 1 kijken.