Voetbalvrouwen loten tegen Zweden op EK

Nederland voetbaldames

Nederland voetbaldames

Voetbalvrouwen loten Zweden, Rusland en Zwitserland op EK

Powered by WP Bannerize

De Nederlandse voetbalvrouwen spelen volgend jaar zomer op het EK in Engeland tegen Zweden. Ook Rusland en Zwitserland zijn tegenstander in de groepsfase.

Zweden is de hoogst aangeschreven tegenstander: de verliezend finalist van de recente Olympische finale stond in 2019 al tegenover Oranje in de halve WK-finale. Jackie Groenen schoot Nederland toen in de verlenging naar de eindstrijd. Ook tijdens het gewonnen EK in eigenland kwam Nederland tegenover Zweden te staan. De Leeuwinnen troffen Rusland en Zwitserland echter nog nooit op een eindtoernooi.

Het volgende EK wordt tussen 6 en 31 juli 2022 in Engeland gehouden. Het toernooi stond oorspronkelijk gepland voor 2021, maar moest na de uitbraak van het coronavirus en het verplaatsen van de Olympische Spelen in Tokio met één jaar uitgesteld worden.

Nederland zal de drie poulewedstrijden in Sheffield en Leigh afwerken. Als de knock-outfase wordt gehaald, is Frankrijk, Italië, België of IJsland de volgende tegenstander.

Gratis Sport Kijken

Online sport kijken? Check dan eens de voetbal livestream pagina van Actueel Sportnieuws. Wil je online meerdere sporten gratis kijken dan kan je ook via deze livestream van Gratis Sport Kijken proberen om een livestream te vinden. Het laatste Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie voetbal nieuws is ook te vinden via Sport in Nederland.

Gratis voetbal livestreams

F1 livestreams

Nederlandse goksites

%d bloggers liken dit: