Voetbalsters kloppen Oostenrijk

Nederlands elftal

DEVENTER – De Nederlandse voetbalsters hebben hun tweede oefenduel in aanloop naar het EK simpel gewonnen. In Deventer werd Oostenrijk met 3-0 verslagen.

Na ruim drie minuten had Oranje al een comfortabele voorsprong. De Oostenrijkse verdediger Virginia Kirchberger werkte de bal, na een voorzet van Shanice van de Sanden, in eigen doel. Vivianne Miedema verdubbelde kort daarna de score. Voor de twintigjarige aanvalster betekende dat haar 39e doelpunt in vijftig interlands. Miedema debuteerde 26 september 2013 in de wedstrijd tegen Albanië.

Martens was zeven minuten voor het scheiden van de markt zelf verantwoordelijk voor de derde en laatste treffer. De linksbuiten liet de Oostenrijkse doelvrouw kansloos na een één-tweetje met Miedema.

Nederland opent het EK op zondag 16 juli in de Utrechtse Galgenwaard met de groepswedstrijd tegen Noorwegen. De andere tegenstanders in de poulefase zijn Denemarken en België. Duitsland is de titelverdediger.

Vier jaar geleden strandden de Oranjevrouwen in de groepsfase bij het EK in Zweden. In 2009 werden de halve finales bereikt in Finland. Bij het WK van 2015 haalde Nederland de achtste finales.