Nederland Tsjechie

Nederland - Tsjechie

Leeuwinnen beginnen met punt tegen Tsjechië

Het Nederlands vrouwen voetbalelftal is de WK-kwalificatie matig begonnen. In Groningen begon Oranje met een punt tegen Tsjechië.

Nederland had op basis van de gehele wedstrijd absoluut een overwinning verdiend, maar de ploeg van de nieuwe bondscoach Mark Parsons miste te veel grote kansen. Ook zat het niet mee dan Martens  (lat) en Beerensteyn (paal) het houtwerk niet meewerkte.

Tsjechië kwam in de Euroborg vlak na rust via Staskova op een 0-1 voorspong. Miedema maakte tien minuten voor tijd met een geplaatst schot de gelijkmaker.

Oranje speelt dinsdag haar tweede kwalificatieduel. Dan is in Reykjavik IJsland de volgende tegenstander.

[wp_bannerize group=”Voorbeschouwing” categories=”164,483,101,482,466,201,64,232,274,275,34,45,49,101,168,282,77,84,194,195″]