Meteen naar de inhoud
Home » Voetbalseizoen voor amateurs voorbij

Voetbalseizoen voor amateurs voorbij

Amateurvoetbal (Foto Pixabay)

KNVB zet streep door amateurvoetbal

[wp_bannerize group=”Bookmakers” categories=”232,274,45,49,168,282,77,84,194,195″]

Het amateurvoetbal bij de senioren gaat niet meer hervat worden. Voetbalbond KNVB heeft besloten dat alle wedstrijden van de Tweede Divisie tot aan de vijfde klasse zullen worden geschrapt. De KNVB hoopt dat de jeugd en zaalcompetities wel uitgespeeld kunnen worden.

Doordat de competities in de categorie A senioren niet kunnen worden hervat, zal er geen promotie en degradatie plaatsvinden. De indeling voor het seizoen 2021/’22 zal worden gebaseerd op de indeling van het seizoen 2020/’21.

De jeugd uitkomend in de categorie A en de competities tot en met onder 23 kunnen hoop blijven houden op hervatting van de competities. De uiterste startdatum van de onder 23-competities staan gepland voor het speelweekend van 10 en 11 april, die van de jeugdcompetities 17 en 18 april.

Regio Cup

De bedoeling is dat de teams dit seizoen nog wel aan het voetballen komen, maar dan niet meer in de reguliere competitievorm. De KNVB hoopt nog zogenaamde Regio Cup-wedstrijden te kunnen organiseren. Het gaat daarbij om kleinschalige regionale competities die zouden beginnen op het moment dat de coronamaatregelen het toelaten.

Geef een antwoord