Voetbal (Foto Pixabay)
Voetbal (Foto Pixabay)

Voetballers gokken er op los in betaalde voetbal

27 voetballers betrokken bij gokken op wedstrijden

De NOS kwam zondag met opmerkelijk nieuws dat er in het Nederlandse voetbal flink gegokt word door voetballers.

De NOS heeft een rapport in handen van Sports Betting Intelligence Unit (SBIU), een meldpunt van de Kansspelautoriteit voor signalen van mogelijke matchfixing. Daaruit blijkt dat gokkantoren tussen oktober 2021 en december 2022 veertig meldingen hebben gedaan over mogelijke matchfixing. Twaalf keer gaat het om buitenlandse wedstrijden, bij vrijwel alle andere gevallen zijn profs die ongeoorloofd gokken het speerpunt.

Enkele meldingen die zijn gedaan zijn zelfs zo serieus, dat ze nu bij de politie liggen voor verder onderzoek. Verdere details zijn daar niet over bekend. Wel is het dus duidelijk dat 27 spelers hebben gegokt op hun eigen wedstrijden of die van andere teams in de competitie. Volgens vakbond VVCS speelt onwetendheid ook een grote rol hierin. Veel spelers zouden niet bekend zijn met de gokregels in Nederland.

In sommige gevallen waren de meldingen dermate verdacht dat de politie onderzoek doet. Voetbalbond KNVB is bekend met de meldingen, maar is niet op de hoogte van de details.

Gokkantoren mogen geen informatie delen over spelers, de wedstrijden en de inzetten. De KNVB kan daardoor geen verdere stappen ondernemen.

Zoek en vind het via Sport in Nederland

Elke sportliefhebber die de website van Sport in Nederland bezoekt zal op zoek zijn naar haar of zijn favoriete sport. Wij besteden aan alle sporten op onze website wel aandacht. Zo lees je via de volgende linkjes het laatste nieuws van het dartswielrennenveldrijden, hockeyhandbaltennis en formule 1 nieuws. Natuurlijk besteden we aan veel meer sporten aandacht, maar dit is een leuke greep aan sporten die je kan vinden op onze website.

Ook het voetballen mag natuurlijk niet ontbreken bij Sport in Nederland. Ook bij ons vind je nieuws uit de EredivisieKeuken Kampioen DivisieTOTO KNVB Beker, Champions LeagueEuropa LeagueConference League en het Nederlands elftal.

Op zoek naar een gratis live stream? Sport kijk je nu via deze sportstream en voetbal via de voetbalstream.

Gerelateerde artikelen