Giro555

Clubs betaalde voetbal vragen aandacht voor Giro555

Het Nederlandse betaalde voetbal draait komend weekend voor Giro555 om de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië te helpen.

De aardbeving heeft inmiddels al meer dan 17.000 dodelijke slachtoffers geëist. Veel mensen zitten, vanwege instortingsgevaar, onbeschermd in de ijzige kou. Hulpmiddelen als medische zorg, voedsel en schoon drinkwater zijn direct nodig. Reden voor Giro555 en het Nederlandse betaald voetbal om in actie te komen voor alle slachtoffers. Mede door het grote aantal actieve Turkse spelers en voetbalfans met Turkse en Syrische roots, heeft het betaald voetbal besloten haar platform dit weekend in te zetten om aandacht te vragen voor Giro555.

Aankomend voetbalweekend gaat in het teken staan van steun aan de slachtoffers in Turkije en Syrië. Zo worden er voor alle wedstrijden in de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie en Azerion Vrouwen Eredivisie een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan alle slachtoffers. Tegelijkertijd verschijnt op de boarding, op alle stadionschermen en via de stadionspeakers een oproep om Giro555 te steunen. Ook verschijnt er dit weekend een videoboodschap waarin spelers uit de drie competities een oproep doen richting fans.

Kijk live sport via www.sportstream24.nl