Eredivisie Europa League Sportnieuws Voetbal

Vitesse wint eerste wedstrijd in play offs van FC Utrecht

Livestream Vitesse vs FC Utrecht, play offs, Europa League

Kashia kopt Vitesse naar thuiszege op FC Utrecht

Dankzij een rake kopbal van Guram Kashia heeft Vitesse de thuiswedstrijd in de play offs om Europees voetbal weten te winnen van FC Utrecht. In het Gelredome won de thuisploeg met 3-2.De eerste tien minuten waren voor Utrecht. De ploeg van Jean-Paul de Jong kon twee keer profiteren van onoplettendheid en laksheid van Vitesse, maar scoorde niet. Yassin Ayoub en Sander van de Streek kregen twee kansen.

Nadat Vitesse wakker was geworden werd het spelbeeld omgedraaid. De Arnhemmers kregen kansen om de score te openen, maar Tim Matavz (paal) en Mason Mount (lat) waren niet scherp genoeg. Vitesse kwam in Arnhem alsnog op voorsprong. Mount stond vogelvrij om de voorzet van Roy Beerens achter David Jensen te koppen: 1-0.

Het inbrengen van de niet fitte Zakaria Labyad bleek een gouden zet van De Jong. Een aantal minuten nadat de aanstaande Ajacied inviel, produceerde Ramon Leeuwin de gelijkmaker op aangeven van de Marokkaan. Leeuwin kopte raak uit een corner van Labyad. Een minuut later had Sean Klaiber de 1-2 op zijn voet.

Na de gelijkmaker van Utrecht was de wedstrijd helemaal los. Beide ploegen kregen kansen, maar het was Vitesse dat tien minuten voor tijd uit het niets op 2-1 kwam door een beauty van Bryan Linssen. De buitenspeler stond vrij in het strafschopgebied en wipte de bal prachtig over Jensen heen.

Weer een paar minuten later maakte Labyad de 2-2. De aanvaller mocht vanaf een meter of twintig uithalen. Het schot, dat van richting veranderd werd, ging langs doelman Jeroen Houwen. Vrijwel iedereen hield rekening met een remise in Arnhem, maar aanvoerder Guram Kashia kopte Vitesse in blessuretijd alsnog naar een 3-2 overwinning. Komende zaterdag is de return.

Geef een reactie