Vingegaard wint rit op emotionele dag voor Jumbo-Visma

Jonas Vingegaard

Vingegaard wint voor vriend Van Hooydonk

Jonas Vingegaard heeft dinsdag een etappe gewonnen in de Vuelta en droeg zijn zege op aan teamgenoot Nathan van Hooydonk.

Winst of verlies het maakt op deze dag niet uit. Van Hooydonk kreeg eerder op de dag een hartaanval in België en ligt in het ziekenhuis. Vingegaard die de etappe vandaag won deed het voor zijn teamgenoot.

“We kregen vanochtend vreselijk nieuws te verwerken”, vertelde Vingegaard. “Ik wilde vandaag winnen voor mijn beste vriend. Gelukkig zijn de laatste berichten over zijn toestand wat hoopvoller. Dat is een grote opluchting voor mij en voor het team. Ik hoop dat hij spoedig herstelt.”

Vingegaard won de etappe met ruime voorsprong en is teamgenoot en rode trui drager Sepp Kuss genaderd tot op 29 seconden.

Zoek en vind het via Sport in Nederland

Elke sportliefhebber die de website van Sport in Nederland bezoekt zal op zoek zijn naar haar of zijn favoriete sport. Wij besteden aan alle sporten op onze website wel aandacht. Zo lees je via de volgende linkjes het laatste nieuws van het dartswielrennenveldrijden, hockeyhandbaltennis en formule 1 nieuws. Natuurlijk besteden we aan veel meer sporten aandacht, maar dit is een leuke greep aan sporten die je kan vinden op onze website.

Ook het voetballen mag natuurlijk niet ontbreken bij Sport in Nederland. Ook bij ons vind je nieuws uit de EredivisieKeuken Kampioen DivisieTOTO KNVB Beker, Champions LeagueEuropa LeagueConference League en het Nederlands elftal.

Op zoek naar een gratis live stream? Formule 1 kijk je nu via deze sportstream en voetbal via de voetbalstream.

/