Vingegaard loopt 1 seconde uit op Pogacar

Vingegaard niet in de problemen

De veertiende etappe beloofde spektakel en we kregen spektakel. Maar Jonas Vingegaard houdt in de Tour de France de gele trui.

Grote valpartij

In deze etappe begon het allemaal met een flinke valpartij. Na zo’n 5 kilometer koers ging het halve peloton onderuit in een bocht en kon de organisatie niks anders doen dan de koers te neutraliseren. Klassementsrenner Louis Meintjes was het grootste slachtoffer. Hij werd per ambulance afgevoerd naar een ziekenhuis.

Toen na een half uur de wedstrijd werd hervat ontbrande de koers direct. Diverse renners probeerden de benen te nemen, maar het peloton onder leiding van Jumbo-Visma gaf de vluchters maar weinig ruimte. De geel-zwarte brigade hield het tempo op alle cols ontzettend hoog en de vluchters kregen amper een minuut voorsprong van de Nederlandse formatie.

Pogacar opent

Op de slotklim de Joux Plane opende Tadej Pogacar de strijd om het geel. Vingegaard kon de snelle demarage van de Sloveen niet volgen, maar brak ook niet. Het lukte de gele trui drager zelfs om weer aan te sluiten bij zijn grote concurrent. Vlak onder de top probeerde Pogacar het nog een keer, maar hij kon niet verder omdat de motor vlak voor hem reed. Vingegaard profiteerde daarna en kwam als eerste over de top van de Joux Plane en pakte daarmee drie bonificatieseconden.

In de afdaling wisten Carlos Rodriquez en Simon Yates aan te sluiten. Rodriquez profiteerde van het gevecht tussen Pogacar en Vingegaard en kon daardoor wegrijden en solo over de finish komen. Pogacar klopte Vingegaard in de eindsprint waardoor het verschil tussen beide renners nu geen negen maar 10 seconden bedraagt.

Zondag wacht de renners nog een hele zware alpen etappe met finish op de Mont Blanc.

Lees meer nieuws bij Sport in Nederland

Sport in Nederland besteed aan veel sporten ruimschoots aandacht. Lees via onze website ook het laatste voetbal en formule 1 nieuws. Ook aan wielrennen, darts, tennis, volleybal, atletiek en hockey besteden we ruimschoots aandacht. Ook vind je soms een gratis livestream naar een sportevenement. Lees dus nu het allerlaatste en actuele sportnieuws via Sport in Nederland.

/