Ronald Koeman

Koeman roept drie vervangers op

Cody Gakpo, Bart Verbruggen, Matthijs de Ligt, Sven Botman en Joey Veerman hebben wegens een voedselvergiftiging oranje verlaten.

Nederland speelt vrijdagavond in Parijs een EK-kwalificatieduel, maar de betreffende spelers raakten in de nacht van woensdag op donderdag ziek. In alle vroegte heeft het vijftal oranje verlaten en heeft bondscoach Ronald Koeman met spoed Kjell Scherpen, Ryan Gravenberch (jong oranje) en Stefan de Vrij opgeroepen.

Koeman liet donderdagmiddag weten te zijn geschrokken van de afmelding. Ze zijn woensdagavond ziek geworden, dinsdagavond waren er ook een aantal stafleden die zich niet goed voelden. Eén staflid (een fysiotherapeut, red.) heeft het trainingskamp verlaten. We hebben geen idee wat de oorzaak is.”

De aftrap tussen Frankrijk en Nederland is vrijdag om 20.45 uur. De wedstrijd in Parijs staat onder leiding van de Italiaanse scheidsrechter Maurizio Marini.

Meer sportnieuws via Sport in Nederland

Opzoek naar nog meer sportnieuws via de website van Sport in Nederland? Onze website besteed aan allerlei sporten ontzettend veel aandacht. Van Eredivisie tot aan Keuken Kampioen Divisie voetbal, maar ook Formule 1DartsWielrennenTennisHandbal en vele andere sporten komen bij ons aan bod.

Liever online naar sport kijken? Check dan de voetbal livestream pagina of Watch Live. Ook kan je online Formule 1 kijken.