Dinsdag kun je er echt even voor gaan zitten want in de vierde etappe van de Giro d’Italia wacht de rit naar de top van de borrelende Etna. De rit is ook online te volgen via deze gratis live stream.

De kans dat Mathieu van der Poel woensdag nog het roze om de schouder heeft lijkt vrij klein. De 27-jarige kopman van Alpecin-Fenix is tot veel in staat, maar de Etna lijkt toch even te veel van te goede. Van der Poel denkt zelf ook dat hij daar het roze zal gaan verliezen.

Kanshebbers

De etappe van dinsdag gaat in 172 kilometer van Avola en de finish ligt op de Etna. De Vulkaan die vrijwel altijd borrelt zal ook dan waarschijnlijk gaan borrelen. De grootste kanshebbers om deze etappe te gaan winnen lijkt Simon Yates te zijn. De Brit won de tijdrit en liet zien over hele goede klimmers benen te beschikken.

Maar er zijn meer kanshebbers om deze etappe te gaan winnen. De wielerkenners schatten in dat er ook kansen liggen voor echte klimmers als Richard Carapaz, Miguel Ángel López Pello Bilbao, João Almeida, Iván Sosa, Mikel Landa, Wilco Kelderman, Alejandro Valverde en Romain Bardet.

De renners starten dinsdag rond 12.30 uur en na verwachting komt de eerste renner rond 17.00 uur over de top van de Etna. De etappe is ook vanaf 12.30 uur live te zien via Eurosport en de Eurosportplayer.

Scroll to top
%d bloggers liken dit: