De Grand Prix van Japan staat komend weekend op het programma. Maar Japan word ook bedreigt door een tyfoon die juist in het Formule 1 weekend zal gaan overtrekken. Wil je de Grand Prix van Japan niet missen? Kijk dan het hele weekend via de gratis livestream Formule 1

Veel regen

In Suzuka word volgens de weermodellen komend weekend bakken met water verwacht. Naar verwachting kan er zaterdag 70 mm vallen en zondag zelfs 50 mm. Zoveel regen zou wel eens het tijdschema in Japan wel eens flink in de war kunnen gaan schoppen. Ook vorig jaar leek een zeer zware tyfoon op Japan af te stevenen tijdens het Formule 1-weekend, maar die storm trok langs de eilandstaat.

Route van de Tyfoon Hagibis in Japan
SoHosted unmanaged vps banner 468x60

Bianchi

In het verleden werd Japan wel eens vaker tijdens het Formule 1 weekend in Suzuka getroffen door noodweer. In 2014 had dat zelfs grote gevolgen. Toen een kraan de gecrashte bolide van Adrian Sutil van de baan wou slepen schoot de Fransman Jules Bianchi van de baan en kwam onder die kraan terecht. Maanden later overleed Bianchi in een ziekenhuis in Nice aan deze verwondingen.

2017

In 2017 vielen de vrije trainingen op de vrijdag in het water. Er stond zoveel water op de baan dat de coureurs niet anders konden doen dan zich vermaken met papieren bootjes.

De tyfoon die komend weekend verwacht word is ondertussen al wel weer wat afgezwakt. Maar de vrees blijft bestaan dat het een kletsnat weekend zal worden bij de Grand Prix van Japan.