Het Nederlands elftal speelt donderdag in de Kuip tegen Noord-Ierland. Beiden landen speelden in de historie nog maar zes keer tegen elkaar.

Klik hier voor gratis voetbal livestreams online

1962

De eerste ontmoeting tussen beide landen was in 1962. Ook toen was de Rotterdamse Kuip het decor van Nederland – Noord-Ierland. Oranje won toen met 4-0. Sjaak Swart, Piet van der Kuil en Tonny van der Linden scoorden toen in een vriendschappelijk duel.

In 1965 speelden beide landen tegen elkaar in de kwalificatie voor het WK 1966. Oranje verloor het uitduel in Belfast met 2-1 en in de return in Rotterdam werd het 0-0. Oranje ging in 1966 niet naar het WK en de Noord-Ieren ook niet.

1978

In de strijd om kwalificatie voor het WK voetbal in 1978 in Argentinië speelden beide landen ook tegen elkaar in de kwalificatie. Oranje speelde thuis met 2-2 gelijk. Ruud Krol en Johan Cruijff scoorden toen voor Nederland. In Belfast won Oranje de return wel. Willy van de Kerkhof maakte een kwartier voor tijd de winnende treffer.

Koningsdag artikelen

2012

In 2012 speelden Nederland en Noord-Ierland voor de laatste keer tegen elkaar. Oranje wat in voorbereiding was voor het EK in Polen en Oekraine droogde Noord-Ierland in de Johan Cruijff Arena met 6-0 af.