Vrijdagavond gaat de negende speelronde in de eredivisie van start met de wedstrijd tussen FC Groningen en RKC Waalwijk.

Na nederlagen met goed spel tegen PSV en Ajax treft FC Groningen het geplaagde RKC Waalwijk op het juiste moment. De Waalwijkers wisten tot dusverre nog maar 1 punt te veroveren en staan op de laatste plaats in de eredivisie. FC Groningen staat dertiende met zeven punten maar het goede spel van de laatste weken bied voldoende aanknopingspunten.

RKC Waalwijk dat afgelopen seizoen via de play-offs promoveerde na de hoogste voetbalafdeling in Nederland zit in de hoek waar de klappen vallen. Voor de Waalwijkers wacht nu de lange reis naar het hoge noorden om punten te scoren.

Hankouri voor Warmerdam

Mo Hankouri verschijnt vrijdagavond bij FC Groningen aan de aftrap. De aanvaller vervangt de geschorste Django Warmerdam. Verder zal trainer Danny Buijs geen wijzigingen vermoedelijke toepassen aan zijn vaste elf. Verdediger Samir Memisevic die er een tijd uit was met een blessure zit weer bij de wedstrijdselectie.

Vermoedelijke opstelling FC Groningen: Padt, Zeefuik, Te Wierik, Itakura, Van Hintum; Hrustic, Matusiwa, El Messaoudi, Lundqvist en El Hankouri; Benschop.

FC Groningen en RKC Waalwijk speelden in het verleden 21 keer tegen elkaar in de eredivisie. Beide ploegen wisten acht keer te winnen. In 2013 speelden beide clubs voor het laatste tegen elkaar. Toen won FC Groningen met 4-1 van de Brabantse club.