Algemeen Schaatsen Schaatsen Sportnieuws Winter weerbericht

Verwachting: lichte nachtvorst en kans op sneeuw

Het gaat vanaf eind van de week langzamerhand wat winters worden in Nederland. Maar de echte harde winter met in de nachten strenge vorst zit er dan nog niet in.

Klik hier voor ons liveblog over het winterweer

In Nederland gaan we vanaf vrijdag te maken krijgen met een kwakkelwinter. De temperaturen zullen overdag rond 2 a 3 graden uitkomen en in de nachten gaan het licht vriezen. Ook neemt de kans op vuil winterweer toe met kans op (natte sneeuw)

De echte winterkou is niet ver uit de buurt alleen de wind komt uit de verkeerde hoek vanaf vrijdag. Met een noorderwind word er koude lucht aangevoerd over zee en dat brengt net niet het echte mooie winterweer wat we nodig hebben om het ijs op te kunnen.

Verwachting

De nieuwe week beginnen we zacht met overdag temperaturen rond 8 a 9 graden. Pas vanaf vrijdag gaat de temperatuur langzamerhand wat onderuit. Overdag word het dan nog 5 graden en in de nacht is er kans op lichte vorst met -1 of -2.

Na volgend weekend lijkt het weer wat te gaan kwakkelen. Overdag komt de temperatuur met 2 a 3 graden boven nul uit en in de nachten kan het licht vriezen. Lokaal matig wanneer zich een sneeuwdekje vormt.

Kortom we gaan op de kwakkeltoer en krijgen eerst te maken met een vuile winter. Maar wellicht liggen er eind januari kansen als de wind wat meer uit de oosthoek lijkt te gaan komen.