Verstappen wint ook de Grand Prix van Amerika
Verstappen wint ook de Grand Prix van Amerika

Verstappen wint ook de Grand Prix van Amerika

Verstappen wint voor de dertiende keer dit seizoen een race

Max Verstappen heeft voor de dertiende keer dit seizoen een formule 1 race weten te winnen. Zondag won Verstappen in Amerika.

De 25-jarige Limburger vertrok in Austin vanaf P2, maar had pole position sitter Carlos Sainz al in bocht 1 te pakken. De race voor Sainz eindigde overigens ook daar omdat George Russell zijn Mercedes in de Ferrari boorde.

Toch moest Verstappen er in Austin flink voor knokken om de overwinning te pakken. Bij zijn tweede pitstop weigerde het linkervoorwiel en kwam hij achter Charles Leclerc en Lewis Hamilton terecht. Leclerc rekende de Nederlander snel in en Hamiton werd in de laatste vijf ronde gegrepen.

Door zijn overwinning is Verstappen met 13 overwinningen in één seizoen op gelijke hoogte gekomen met Michael Schumacher en Sebastian Vettel. Met nog races te gaan in Mexico, Brazilië en Abu Dhabi liggen er kansen om dit record te verbeteren.

Zoek en vind het via Sport in Nederland

Elke sportliefhebber die de website van Sport in Nederland bezoekt zal op zoek zijn naar haar of zijn favoriete sport. Wij besteden aan alle sporten op onze website wel aandacht. Zo lees je via de volgende linkjes het laatste nieuws van het dartswielrennenveldrijden, hockeyhandbaltennis en formule 1 nieuws. Natuurlijk besteden we aan veel meer sporten aandacht, maar dit is een leuke greep aan sporten die je kan vinden op onze website.

Ook het voetballen mag natuurlijk niet ontbreken bij Sport in Nederland. Ook bij ons vind je nieuws uit de EredivisieKeuken Kampioen DivisieTOTO KNVB Beker, Champions LeagueEuropa LeagueConference League en het Nederlands elftal.

Op zoek naar een gratis live stream? Sport kijk je nu via deze sportstream en voetbal via de voetbalstream.

Gerelateerde artikelen