Meteen naar de inhoud
Home » Verstappen wint na knappe inhaalrace

Verstappen wint na knappe inhaalrace

Max Verstappen wint Grand Prix van Hongarije

Verstappen wint na inhaalrace vanaf P10 GP van Hongarije

Max Verstappen heeft zondagmiddag dankzij een hele knappe inhaalrace de grand prix van Hongarije weten te winnen. Lewis Hamilton eindigde als tweede en George Russell als derde.

De inhaalrace van de 24-jarige Limburger van Red Bull Racing begon op de Hungaroring vanaf P10.Met name de strategie door met een start op de softbanden en daarna twee stops naar de mediums pakten goed uit voor Verstappen. Ferrari vergooide de winstkansen van Leclerc door hem twee keer de mediumbanden te laten gebruiken en te eindigen op de harde band.

Verstappen maakte nog wel een klein foutje tijdens zijn opmars, door te spinnen nadat hij net Charles Leclerc voorbij was gegaan. Daar herstelde de Limburger zich snel van, waarna hij de op zijn harde banden worstelende Leclerc weer passeerde en daarna gecontroleerd naar de zege reed.

Omdat de strategie van Ferrari vandaag niet in orde was is Max Verstappen opnieuw in het WK-klassement uitgelopen. Met 258 punten gaat hij de zomerbreak in. En dat zijn er maar liefst 80 meer dan Leclerc.

Geef een antwoord