Max Verstappen 2023 Suzuka Japan

Verstappen met 20 seconden voorsprong naar overwinning

Max Verstappen heeft zondagmorgen op zeer overtuigende wijze de Formule 1 Grand Prix van Japan weten te winnen.

Verstappen die op het circuit van Suzuka vanaf pole positon startte kwam geen enkel moment in de problemen. Niemand kon het volgen en na 53 ronden kwam Verstappen met een voorsprong van 20 seconden op Lando Norris als eerste over de streep. Oscar Piastri eindigde als derde.

Sergio Perez teamgenoot van Verstappen reed een verschrikkelijke slechte race en moest al vroegtijdig de wedstrijd beëindigen. Verstappen die nu op 400 punten staat kan over twee weken bij de Grand Prix van Qatar wereldkampioen worden.

Omdat Verstappen zelf de volle 26 punten pakte, moet hij in Qatar drie punten uitlopen in de sprintrace op zaterdag om weer kampioen te worden. Mocht dat niet lukken, dan kan Verstappen de titel desondanks een dag later in de hoofdrace bijna niet meer ontgaan.

Wel won Red Bull Racing in Japan de wereldtitel voor constructeurs. Het eerste feestje voor 2023 is daarmee een feit.

Zoek en vind het via Sport in Nederland

Elke sportliefhebber die de website van Sport in Nederland bezoekt zal op zoek zijn naar haar of zijn favoriete sport. Wij besteden aan alle sporten op onze website wel aandacht. Zo lees je via de volgende linkjes het laatste nieuws van het dartswielrennenveldrijden, hockeyhandbaltennis en formule 1 nieuws. Natuurlijk besteden we aan veel meer sporten aandacht, maar dit is een leuke greep aan sporten die je kan vinden op onze website.

Ook het voetballen mag natuurlijk niet ontbreken bij Sport in Nederland. Ook bij ons vind je nieuws uit de EredivisieKeuken Kampioen DivisieTOTO KNVB Beker, Champions LeagueEuropa LeagueConference League en het Nederlands elftal.

Op zoek naar een gratis live stream? Formule 1 kijk je nu via deze sportstream en voetbal via de voetbalstream.