Meteen naar de inhoud
Home » Verstappen wint afgebroken GP van België

Verstappen wint afgebroken GP van België

Verstappen wint en pakt de punten in Spa-Francorchamps

Max Verstappen heeft zondagavond de Formule 1 Grand Prix van België op zijn naam geschreven. Na vier rondjes werd de Limburger uitgeroepen tot racewinnaar.

Op het circuit van Spa-Francorchamps regende het de hele middag gestaag. Van aquaplanning was geen sprake, maar de rijders die achter de leider reden (Verstappen) hadden totaal geen stil. Na een opening achter de safetycar werd door de organisatie besloten om de race stil te gaan leggen.

Winnaar

De uren verstreken en na drie uur en een kwartier werd besloten om de wedstrijd te hervatten achter de safetycar. Opnieuw duurde dat maar een paar rondjes want het weer verbeterde maar niet. Er kon niks anders besloten worden om de wedstrijd te beëindigen en Verstappen uit te roepen tot racewinnaar.

Omdat Verstappen als leider twee ronden heeft volbracht, is de klassering van de race officieel. Alle coureurs die in de punten reden op het moment dat de race werd stilgelegd, krijgen de helft van de punten die ze normaal gesproken zouden krijgen.

De poleposition die Verstappen zaterdag in de kwalificatie pakte, leverde de Limburger dus de zege op. George Russell wist toen te verrassen met een tweede plaats, eveneens op een natte baan. De 23-jarige Brit pakte zondag zijn eerste podiumplaats. WK-leider Lewis Hamilton werd als derde geklasseerd.

Geef een antwoord